![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem mój polega na wprowadzeniu do kodu strony systemu oceniania zdjęć typu thumbs up/down. Generalnie chodzi mi o dośc popularny system oceny zdjęć, który można spotkać na stronach typu kwejk, demotywatory. Konkretnie chodzi o to, że nie bardzo mam pomysł na to jak ten system zgrać z pętlą, która przeszukuje bazę danych i wyświetla obrazki na stronie.
Posiadam bazę danych, która składa się m. in. z tabeli "shity", w której to mam m. in. kolumny: "id" oraz "lubi" (zapisuje ilość klinięć na +). Poniżej załaczam sposób w jaki wyświetlam obrazki na stronie.
Na stronie http://devplugin.pl/aktualnosci/jqueryajax...em-oceny-tresci znalazłem prosty system oceniania typu +/-. Stąd też próbuję iść tą ścieżką... mam kolejny kod (nazwijmy go dalej glos.php), który modyfikuje liczbę głosów "lubi" w bazie danych:
oraz dołączony, zgodnie z instrukcją na wyżej wymienionej stronie kod:
Problem polega na tym, że to wszystko nie działa tak jak powinno :] A konkretnie: jak w pliku glos.php zadać w zmiennej $increase i $decrease wartość "id" tak aby kliknięcie konkretnego kciuka pod przypisanym mu obrazkiem odnosiło się do tego właśnie obrazka (czyli do jego id czy nazwy...)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Może istnieje możliwość przypisania id obrazkowi kciuka w który klika użytkownik dająć +, a następnie pobrać to id w skrypcie glos.php? Może osobna tabela w bazie danych do ocen? A może jest inny sposób na stworzenie tego systemu oceniania? Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i sygestie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:49 |