![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest jakiś kod HTML na auto odświeżanie strony ponieważ mam strone i czasem dodaje na nią coś nowego i ludzie którzy wchodzą mają zapamiętane ciasteczka starej wersji strony i niestety ale im się nie pokazuje nowa strona tylko stara i nie widzą nowej zawartości dopóki nie odświeża strony z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to będzie odświeżać stronę co sekunde cały czas?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie co sekundę, tylko za każdym razem po otworzenu tej strony. Jak wrzucisz to na stronę główną i gdy ktoś na nią wejdzie to mu się odświeży i potem już nie będzie się odświeżać.
EDIT: przepraszam, to co powyżej to głupota, zwiesiłem się. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ktoś już kiedyś miał podobny problem: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=58...rt=#entry316641 Ten post edytował jg44 25.11.2011, 17:24:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zmniejszyć długość życia ciasteczek. Proponowane rozwiązanie z odświeżaniem strony co X sekund to moim zdaniem bezsens. Będziesz tylko niepotrzebnie obciążał serwer kolejnymi zapytaniami do bazy, nie wspominając o komforcie surfowania po takiej samo-odświeżającej się co kilka sekund stronie. Innym rozwiązaniem może być tuż po dodaniu newsa ustawienie nowych ciasteczek i napisanie odpowiedniej funkcji w javascripcie, która właśnie co X sekund sprawdzałaby jakieś pole w ciastku identyfikujące jego ważność i w razie potrzeby podmieniałaby stare ciasteczko na nowe.
|
|
|
--krzysiekk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
proponuje AJAX jak nagłówek nie odpowiada |
|
|
![]()
|
|
a czy ktoś mógłby dać gotowy kodzik do wstawienia bo ja jestem laikiem w tych sprawach.
Pozdrawiam pomoże ktoś(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń po prostu stare ciasteczka na wejściu.
|
|
|
![]()
|
|
ale ja mówie o masie ludzi z internetu którzy wchodzą nie każdy pomyśli o kasowaniu ciasteczek ? jest jakiś skrypt na ich kasowanie ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 3 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 14:38 |