![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt który pobiera obrazki z adresu url.
Moje pytanie brzmi, ktoś wie jaki kod dodać na początek skryptu by móc zmieniać adres ip mojego serwera przed pobraniem obrazka? Niektóre serwery blokują ip jeżeli często pobiera się z nich obrazki. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ciekawe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z tego co mi wiadomo to się nie da zmienić adresu IP od tak ;P Można spróbować z proxy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głupoty pierd***** (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jeżeli nagłówkami zmienisz IP to postawię Ci piwo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wooops, zagalopowałem się (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
ale wpadka (IMG:style_emoticons/default/brzydal.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie chodzi o proxy tylko nie bardzo wiem jak to ugryść (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz znaleźć jakiś serwer proxy - ogólny nie na zasadzie "anonimowego przeglądania" sieci - musisz mieć na nim konto. Curl pozwala na ustawienie proxy do wykorzystania - musisz o tym poczytać - ja nigdy tego nie używałem ale wiem na bank że się da (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Tu masz adres - sprawdziłem działa 100% (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Anonimowe proxy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kod 129.79.231.46:8080 Tu masz temat który po częsci się z tym wiąże powinien Ci pozwolić dojść do jakichś rezultatów: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=184313 Z ciekawości przetestowałem to proxy (niestety wolno działa bo jest za granicą ale możesz poszukać adresów bliżej polski - będą działać szybciej. Mój kod:
Link to adres tego tematu. Działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Sephirus 22.11.2011, 21:23:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kup sobie serwer za kilka złotych na którym będzie curl i pobieraj tą grafikę przez tamten serwer. Zablokują? Kolejne kilka złociszy wydaj i kup nowy hosting. Lub poszukaj w darmowych jakichś. Reklama wtedy nie będzie cię interesować wcale (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ikar, co znaczy dla Ciebie tani hosting?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:51 |