![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym byście, drodzy forumowicze, napisali co sądzicie o projekcie folia dla mnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) >> http://michal-borowiec.pl/index.php Proszę nie oceniać, kodu, bo to na razie tylko makieta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Założenia którymi się sugerowałem: > Lightweight > Clean > Light > User Friendly > Modern |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wedlug mnie bardzo fajny. Nie wiem do konca co ma symbolizowac ten niedzwiedz w logo ale ogolne zalozenie strony bardzo fajne. Nie dostaje sie oczoplasu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) moglbys tylko jakos podsunac troche wyzej te 8 obrazkow bo jak sie na dolne najezdza to pojawia sie pasek przwijania przez co strona skacze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jacobson
Niedźwiedź niebawem będzie wyjaśniony, jak z resztą, każdy z projektów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na dole wpadnie jeszcze stopka, więc nie powinno skakać w przyszłości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Świetny projekt - prosty, czysty, lubię takie serwisy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Szkoda, że nie zaprezentowałeś przykładowej podstrony z widokiem np. pracy z portfolio, albo "Bio". Może tylko zbyt mała czcionka w linkach w menu, ale to detal. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie layout w swojej kategorii jest naprawdę dobry, kocham minimalizm więc trudno mi tu coś zarzucić.
|
|
|
![]()
|
|
Bumpuję, parę zmian, jeszcze dalej na etapie projektowania (brak czasu - jak to mówią, dobry szewc bez butów...) ale już coraz bliżej końca końców, czyli oskryptowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
dla przypomnienia: main: http://michal-borowiec.pl/index.php przykładowa praca: http://michal-borowiec.pl/index.php?id=folio&nr=02 blog: http://blog.michal-borowiec.pl/ (powered by jogger.pl) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dzięki za krytykę i podpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
8/10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Treść nie jest czytelna.
Wchodzę na twoją stronę i szczerze powiedziawszy to nie wiem co ty za usługi oferujesz. Błąd 404! dla big "B" <div "kolumna-cytat"> <- wtf?
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
@erix
Awww, literówka w twitterze, jakie faux pa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) serio (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nie zauważyłem wcześniej (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Przepisywanie linków będzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z kontrastem pokombinuję, muszę tam trochę bardziej namieszać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) @Spawnm -Powalczę z kontrastem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -404, będzie uzupełnione po pierwszym numerze, finalnie będzie tam podstrona zina. -usługi... jednak nie do końca czytelne, coś w tym kierunku pomyślę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Proszę nie oceniać, kodu, bo to na razie tylko makieta - z pierwszego postu.
Ten post edytował dr_NO 27.12.2011, 23:34:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi nie podszedł ten design (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
- Zdecydowanie za mały konrast między czcionką a tłem - Zbyt niewyraźne oddzielenie treści od stopki - zwłaszcza, kiedy... - ...treść to jedno zdanie (sekcja "Kontakt" jest absurdalna, jeżeli całą jej zawartością jest po prostu adres email) - po wpisaniu np. http://michal-borowiec.pl/index.php?id=folio&nr=03 wyświetla się komunikat Cytat Nie ma takiego NR, bądź próbujesz mnie oszukać.. nie ładnie :-( Mógłbyś to inaczej ująć ("Nie ma takiego NR" razi językowo), poza tym "nieładnie" piszemy razem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) - W blogu, przy wyświetlaniu listy wpisów z danej kategorii, wyświetlanie całego wpisu jest fajne tylko wtedy, kiedy jest to jedyny wpis. To taka moja lista uwag. Przy czym zaznaczam, że profesjonalistą nie jestem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu Twoim zdaniem to błąd? ;o a do strony zastrzeżeń nie mam. Czysto schludnie i całkiem bezpiecznie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a czemu Twoim zdaniem to błąd? ;o Z bardzo prostego powodu - przeglądarka nie zrenderuje samego dokumentu z CSS do momentu, aż nie załaduje skryptów. Myślisz, że dlaczego instalacja długo generujących zawartość skryptów typu trackery statystyk jest zalecana pod koniec </body>? Bez powodu czegoś takiego się nie zaleca. http://developer.yahoo.com/blogs/ydn/posts...h_performanc_5/ |
|
|
![]()
|
|
Czyli jednak tak jak myślałem i utwierdziliście mnie - kontrast. Powalczymy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Poszczególne podstrony będą uzupełniane, i tak: kontakt - tam zajdą całkiem spore zmiany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - formularze, mapy, kontakty, ogólnie trochę się tam znajdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) The big "B" - po ukazaniu się pierwszego numeru pisma, będą tam stosowane informacje. Pracuję nad grafiką, by lukę w czasie czymś zapełnić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Suweniry - to po prostu będą gratisy, pliki do pobrania, ikony, ilustracje tapety tekstury fonty etc. Foto - będzie to feed z Flickr'a Bio - zmieni się, pracuję nad grafikami i złamaniem tekstu. Blog, na razie zostaje bez zmian. Muszę do końca roku skończyć stronę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 07:24 |