![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 4 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mój wcześniejszy problem opierał się na braku wiedzy z instalacji modułów do php, jednak po 2 dniach udało się wszystko ( chyba ) załatwić komputer wykrywa z konsoli : phing, mysql, php, propel-gen Otóż czytając ksiązkę PHP,MySql + MVC napotkałem się na skrypt db-frame-tool który generuje automatycznie baze danych ( tworzy ją w mysql oraz pliki dostepu ) nie mniej jednak mam problem w przypadku generowania bazy danych nie tworza mi się klasy dostepu w katalogu lib oraz brak pól oraz użytkownika w utworzonej bazie danych ( sama pusta baza się tworzy ) oczywiście wszystko jest w pliky xml z programy mysql workbench Czy ktoś może wie o co chodzi bo już nie mam pomysłów, W przypadku generowania plików na samym końcu widnieje linikja : Cytat C:\>cd xampp\htdocs\mvc\generowanie C:\xampp\htdocs\mvc\generowanie>run C:\xampp\htdocs\mvc\generowanie>php -f app/run.php BUILD FAILED Target '.\output\propel\' does not exist in this project. Total time: 0.2262 second Cytat dodane pliki : esW php ini dodatkowe : include_path = "...;c:\xampp\php\phing\classes;..." include_path = "...;c:\xampp\php\creole\classes;c:\php\creole\classes\jargon;..." include_path = "...;c:\xampp\php\propel\runtime\classes;..." include_path = "...;c:\php\smarty\;..." extension=php_xsl.dll W pathu systemu dodatkowe: C:\xampp\php;C:\php\phing\bin;C:\php\propel\generator\bin;C:\xampp\mysql\bin;C:\php\smarty; oraz zdefiniowane : PHP_COMMAND - C:\xampp\php\php.exe PHING_HOME - C:\php\phing PHP_CLASSPATH - C:\php\phing\class PS: coś mi się wydaje ze powaliłem w includach, chociaż nie wiem czy to jakoś szczególnie istotne skoro komenda systemu windows sie wykonuje poprawnie. skryptu ktorego konkretnie uzywam : DB-frame-tool ewentualnie może ktoś mi podpowie jakieś oprogramowanie to generowania plików i tworzenia bazy automatycznie? Proszę o pomoc bo bez tego dalej nie poczytam ![]() Ten post edytował Micchaleq 16.11.2011, 23:02:34 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:02 |