![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z div'ami a dokładnie ich wielkością. Mam trzy kolumny: I one mają być koło siebie:
Chciałem napisać to tak że w przypadku gdy div="left" lub div="right" jest pusty to div="show" ma się zwiększyć do jego miejsca. Aby tak się działo wartość width w div="show" musiałem dać 100% aby właśnie się tak powiększało. Niestety div="show" robi się na tyle szeroki że spycha div="right" pod siebie zamiast zostawić go obok. Jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za udzieloną pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jeśli dla div left oraz right zapodałeś konkretną wartość szerokości (czyli 180px), to nawet jeśli one będą puste, to i tak będą zajmować te 180px szerokości. Powinieneś dać im wartość width: auto, i wtedy, jeśli będą puste, to nie będą zajmować przestrzeni, a dla diva show daj wartość: min-width: ???px, gdzie w miejsce ??? wpisz minimalną wartość szerokości tego kontenera. Jeśli left i right będą puste, to show powinien powiększyć Ci się i powinieneś uzyskać efekt.
PS. width: 100% zawsze spowoduje rozjechanie elementu na całą szerokość ekranu. :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze kombinuje ale to nic nie dało:
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, to nic nie da.
Efekt będzie tylko wtedy, jeśli tekst umieszczony w show będzie szerszy nic 540px - tylko wtedy ten div się rozszerzy. Jeśli tekstu będzie mniej, to niestety nie. W takim razie nie pomogę, nie wiem, czy takie coś w ogóle da się zrobić w samym css (chociaż pewnie się da... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) Ten post edytował jg44 14.11.2011, 18:55:46 |
|
|
![]()
|
|
No trudno, czekam na nowe pomysły (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak ?
|
|
|
![]()
|
|
@Sebastian003 chyba nie do końca zrozumiałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W tym przykładzie co mi podałeś jeżeli div left lub right pozostanie pusty do div show nie powiększy się
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem to nie da się na samych css zrobić 3 kolumn na float'ach tak aby same się dopasowały do szerokości w zależności od zawartości.
Wykorzystaj do tego js lub php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 13:23 |