![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam maly problem z odpaleniem pliku .bat z poziomu PHP.
Napisalem taka funkcje za pomoca googli: Cytat <?php $path = 'test.bat'; function execRPG($cmd) { if (substr(php_uname(), 0, 7) == "Windows"){ pclose(popen("start ". $cmd, "r")); } else { exec($cmd . " > /dev/null &"); } } execRPG($path); ?> I teraz w czym problem, otwiera proces ale w background, nie widac go na ekranie : ( Prosze o pomoc! Nie wiem czy wybralem dobry temat ale wydaje mi sie ze to przedszkole. -------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykły system() też odpala w tle?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <? system("CMD start test.bat"); ?> Tak? Nie dziala wogole... -------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej po prostu
test.bat start test.bat -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Tez nic ;<
-------------------- mejo.pl - MejoWorks: Tworzenie stron www, skrypty, grafika!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:01 |