![]() |
![]() |
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
mam problem z kawałkiem kodu - mianowicie, wyświetlaniem listy osób pobranej z bazy mysql (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mam tabelę users a w niej kolumnę nick.
i dlaczego to nie działa? z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 30.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od zmiany mysql_db_query() na mysql_select_db() + mysql_query() na dobry początek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat mysql_db_query() - This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0. Relying on this feature is highly discouraged.
Mogło by to wyglądać tak: Dokładnie jak nospor zauważył, mógł byś jeszcze opisać jaki dostajesz błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował iwosz 10.11.2011, 17:23:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czymże objawia się to nie działanie? Może dostajesz jakiś błąd??
|
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No rzeczywiście, teraz trochę poczytałem i widzę że często korzystam z archaicznych funkcji, a to z tego powodu że uczę się na przerabianiu starszych skryptów dla własnych celów. Trzeba będzie pobawić się w zmienianie funkcji na nowsze i bardziej eleganckie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@nospor Zapomniałem napisać co jest nie tak, rzeczywiście. Objaw jest bardzo prosty. Po prostu nic nie wyświetla. Zero błędów. Natomiast jest inaczej w przypadku kodu który podał Iwosz. Tutaj wyrzuca:
linia kodu 89: |
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Post pod postem, ale goście nie mają prawa edycji:
znalazłem błąd było: A powinno być: był po prostu o jeden nawias za dużo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale to i tak nie rozwiązało problemów ! dalej nic nie wyświetla.. żadnych błędów.. |
|
|
![]()
|
|
Ok, to teraz zapoznaj się z tematem
Temat: Jak poprawnie zada pytanie i zastosuj do podanych tam wskazówek |
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
sorry największe - za dużo spraw na głowie, zamotałem się. Oczywiście skrypt od iwosza działa jak najbardziej poprawnie ! Wina była po mojej stronie - niezamknięty znacznik nie wyświetlał skryptu.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Teraz trybi w najlepszym porządku, za co ogromne dzięki @iwosz!
Lecz pojawił się następny problem. Mianowicie - dodanie formularza do bazy danych.. Oto moje pliki
Pliczek dodaj.php
oto moja baza danych:
Po kliknięciu ADD RESULT nie wyświetla nic. Absolutnie nic. Nie dodaje też rekordu w bazie danych (sprawdzałem kilka razy). Oczywiście mam tabelę walki a w niej wszystkie kolumny. Co jest nie tak? Z góry dziękuję za pomoc ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Poraz ostatni proszę, byś zastosował się do tego tematu
Temat: Jak poprawnie zada pytanie W przeciwnym wypadku temat zostanie zamknięty |
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
już nie ważne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poczytałem i znalazłem błąd w skrypcie. Temat można zamknąć, a moderatora proszę o przyznanie iwoszowi punktu pomógł .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 04:10 |