![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
--------------------------- Pytanie 1 -------------------------- 1. Chcę zrobić dynamiczne wyświetlanie zawartości katalogu. Dokładnie chodzi mi o coś takiego: mam kat: /usr/ftp/dokumenty w kat. dokumenty mam podkatalogi: 1, 2, 3, 4, 5, ... podkatalogi te często ą dodawane lub usuwane w zalezności od potrzeb. Chcę aby na stronie były wyświetlane aktualnie znajdujęce się w ../ftp/dokumety podkatalogi. Czy można coś takiego zrobić a jak tak to jak!! HELP!! PS. Kombinowałem z pathinfo ale coś mi nie wychodizło i nie o to chodziło :? ------------------------- Pytanie 2 ---------------------------------------- Chcę rozmiar powiedzmy 1883900 zamieniać na 1 883 900 MB $miejsce=disk_free_space("/usr/ftp"); $ilemb=$miejsce/1024; $dl=strlen($ilemb); $byte=substr($ilemb,-3); $mb=substr($ilemb,-6,3); $gb=substr($ilemb,0,1); echo "$gb $mb $byte"; Mam tak ale zdaję sobie sprawę, że jak by dołożyć jedną cyfrę w wyniku $ilemb to wsio się posypie i nie będzie działo. Miałem nadzieję, że da się tak: $gb=substr($ilemb,-9,3); ale ponieważ dopiero się uczę to się zorientowałem że to nie wypali. Najlpeiej jaby się dało obejśc ten problem bez pętli, n chyba, że będzie trzeba. ------------------------------------------------------------------------------------ Sorki za tak długi wpis ![]() -------------------- And Shepherds we shall be
For thee, my Lord, for thee... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. MANUAL -> Directory Functions -> readdir()
2. MANUAL -> String Functions -> number_format() -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:03 |