|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Może moje pytanie nie jest w kwestii instalacji, ale mam pewien problem: Otóż jeżeli wykorzystuję do wysyłki gmaila to po wysłaniu maila z poziomu skryptu php ładnie zapisuje mi się ten w outBoxie (z poziomu panelu poczty gmail jest widoczny w wysłanych). Jak próbuje przez inne serwery, to niestety nie jestem w stanie uzyskać podobnego efektu -> I Tu moje pytanie: Która część klasy phpMailer odpowiada za takie "sztuczki"? Sprawdzałem w dokumentacji, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć. Na to samo pytanie do Admina mojego serwera, uzyskałem odpowiedź, że: "O zapisywanie wiadomości wysyłanych powinien zadbać program wysyłający, nasze serwery nie mogą wymusić takiego zapisania." i gdzie może być tu pies pogrzebany... Będę bardzo dźwięczny za jakąkolwiek pomoc! Ten post edytował pawel007 4.11.2011, 20:53:43 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Sprawdź czy przez skrypt oferowany przez serwerownie wiadomości się zapisują. Nigdy dogłębniej nie interesowałem się mailami, ale taki skrypt nie powinien ingerować w to czy coś ma zostać zapisane po stronie serwer-a (w danych od maili). Każdy pakiet S->C C->S powinien serwer maila trzymać (według mnie, jeśli źle mówię to mnie poprawcie.)
Sprawdź też np zachowanie na o2.pl |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam uzytkowników,
no niestety ja tez potwierdzam, z gmaila zapisują się, a z innych skrzynek niestety nie... tez chetnie poznalbym rozwiazanie tego problemu. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 23:35 |