![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://euw.leagueoflegends.com/board/
Jak to jest zrobione? Chodzi mi o ten pergamin będący kontenerem dla zawartosci strony. Jak to jest zrobione ze ta ramka zawsze idealnie się zazębia, a jednocześnie dostosowuje się do długości zawartosci strony? Probuje cos takiego zrobic za pomocą border-image jednak bezskutecznie. Pod repeat sie nie zazębia, pod stretch tworzy tylko jeden plik tła zamiast kilku zeby wypełnic, a pod round spłaszcza mi tą ramkę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zazębianie to nie problem. Na przykładzie dołu strony - ucinasz dół tak powiedzmy 100-150px wysokości, potem jakieś 30-50px od góry robisz gradient z alphy (przezroczystości) uzyskasz w ten sposób takie delikatne nałożenie nie wyczuwalne za mocno dla oka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Tu masz ich plik: Zobacz A co do powtarzalności to jest jakiś kawałek o stałej wysokości którego dół pasuje do góry (tzw. tile) i tyle (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, faktycznie, teraz zauważyłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nigdy nie wpadłbym na to że to przezroczystość. Myslałem że korzystaja z jakiegos tricku pozwalajacego im ustawiac wielkosc diva tylko na wielokrotnosc rozmiaru obrazka. Dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:54 |