![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
umieściłem sobie ten przycisk na stronie zespolgips.pl , no ale niestety w różnych przeglądarkach jest on w innym miejscu, nie wiem jak mam zresetować jego styl, jak to poprawnie zrobić? M. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm z tego co wiem to jest on ładowany jako iframe.
Ty wrzucasz skrypt typu
a z tego się robi Najlepiej: możesz zmieniać cssami style dotyczące #___plusone_0 - możesz użyć "!important" na siłę by je napdisać. Nie możesz jednak wedrzeć się w "iframe" i czegoś w nim zmienić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, ale jak zrobić, żeby w każdej przeglądarce przycisk był w tym samym miejscu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Widzę że masz trochę zamiechę w cssach, masz:
Po co w tej sposób kombinować nie lepiej po prostu float jak dla:
i ew jakiś margin? |
|
|
![]()
|
|
hmmm robiłem tak, ale chce ikonkę 'f" po prawej stronie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To daj ikonce F też float:right tylko w kodzie umieść ją przed tą z G+.
Jak w kodzie dasz 3 elementy z float:right tak: a b c to na stronie pokażą się cba (cba - bez skojarzeń ;P) Powinno się dać to ustawić |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie za pomoc, poradziłem sobie, zastosowałem parametr !important do stylu #___plusone_0
a można by jakoś najpierw zresetować parametry stylu do #___plusone_0, a później dobrać styl, bez używania !important? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a można by jakoś najpierw zresetować parametry stylu do #___plusone_0, a później dobrać styl, bez używania !important? Jeśli wpisując styl dla niego nie dasz rady go nadpisać i musisz robić important to żeby resetować style dla niego też pewnie musiałbyś po pierwsze znać je a po drugie wyzerować też z important, niestety taka zaleta i wada kaskadowości ;-) |
|
|
![]()
|
|
Tu się zgadzam z poprzednikiem - stylami tego nie zrobisz bez znajomości styli tego elementu :/ Tak to jest z obcym kodem generowanym na stronach (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ale... jest na to kilka sposobów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 1. Poznaj przeciwnika - firebugiem zczytałem style tego elementu, oto one:
Wystarczy teraz ustawić nowe wartości z !important. (bez important się nie da bo tak jak przedmówca wspomniał liczy się kaskadowość a style wrzucone bezpośrednio w element są najważniejsze) 2. Zastosuj ciężką kawalerię - masz do dyspozycji jeszcze JS - możesz się dostać do styli JS, wykasować je i napisać swoje ale sprawa nie jest łatwa i różnie się do niej podchodzi w różnych przeglądarkach więc to raczej jak byś się na to całymi siłami zaparł - ale da się ;P Ja bym to jednak zostawił jak jest (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 11:42 |