![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje pomocy z przeniesieniem sesji na inny plik, i by był w ten sam sposób wykrywany. Stronę i logowanie mam na index.php, a po zalogowaniu chciałbym by sesja była przeniesiona na main.php, lecz próbowałem chorych sposobów np. na przenoszenie zmiennych itp. ale to nie wyszło. Wiecie jak przenieść sesję?
Pozdrawiam, Maxie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sesje są dostępne globalnie, więc nie rozumiem co masz na myśli pisząc "przenieść sesję"..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w dowolnym pliku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc wytłumaczę jak to działa, a jak to by miało działać. Więc tak: loguję się i include zmienia panel logowania na panel użytkownika. A następnie w panelu użytkownika mamy link do podstrony main.php. Gdy przechodzę do main.php to ani nie mogę "pobrać" zmiennej nazwy użytkownika, ani nie mogę wykryć czy sesja jest włączona czy wyłączona (domyślnie wyłączona oczywiście). I teraz chciałbym by po przejściu do main.php sesja była przeniesiona i strona była chroniona przed niezalogowanymi oraz można było "pobrać" zmienną nazwy użytkownika (na razie do main.php da się wejść z każdej innej strony bez problemu).
Ktoś wie jak mi pomóc? Pozdrawiam, Maxie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może problem leży w skrypcie obsługującym logowanie i sesję?
|
|
|
![]()
|
|
Sesja i logowanie działa, ale już przeniesienie poza index.php nie. Wie jak to rozwiązać?
BUMP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w 15 linijce w pliku niepodałemkodu.php
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze więc pokażę co robię i nie działa:
panel.php:
I teraz chcę to odebrać w main.php:
Chodzi mi o odebranie przez $_SESSION a nie $_POST, bo przez post to jednorazówka. Wie ktoś jak to zrobić by przy całej sesji mieć dostęp do $_SESSION['USER_ID'] ? Ten post edytował Maxie 25.10.2011, 22:15:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 8 Dołączył: 11.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if ($username = NULL){
}; :-D Pisz w ten sposób, to unikniesz głupich błędów: if (NULL == $username){ }; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 9 Dołączył: 2.02.2011 Skąd: undefined Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprościej by było włączyć obsługę sesji funkcją session_start(), najwyżej że automatycznie ci się włącza.
|
|
|
![]()
|
|
Ojeju (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) . Dodałem te session_start() i działa (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) , wcześniej dodanie tego nie działało i temu to był dla mnie problem, wielkie dzięki wszystkim
Pozdrawiam, Maxie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 20:22 |