![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podam na takim przykładzie , o co mi chodzi:
mam wyrażenie "substr()" i chciałbym wyciągnąć z tego wszystko oprócz "()" . chciałem użyć jakiejś funkcji , żeby znaleźć w wyrażeniu "()" [ przyjmuje ze kursor ustawi mi sie za nawiasami ] a później funkcją substr 'wycofuje' do tylu o 2 i np. w $nazwa mam tylko "substr" . no i poszukuje funkcji , która pasowałaby jako "jakaś funkcja" (: Jeśli ktoś nie zrozumiał , o co chodzi to czekam na inne rozwiązania (: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wg mnie 'wystarcza' tu wyrazenia reguralne:
Od spacji do () mozna jeszcze dodac ze w () moze znajdowac sie dowony ciag znakow. I wydobedziesz wtedy 'nazwe funkcji' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki Dabroz , o to chodziło ( nie trzeba 'wycofywać' o dwa ) . Jakby ktoś kiedyś szukał , to zrobiłem to tak:
hwao , wyrażenia regularne to narazie zbyt wysokie progi jak na moją wiedzę (: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:55 |