Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Problem z wyświetlaniem tekstu
Forens

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam taki problem, gdy chce zobaczyć tekst napisany w php to wyświetla mi się tak jak napisałem dopiero gdy wpisze np http://localhost//nowy.php to tekst wyświetla się normalnie, proszę o pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
Mackos

-----

Możesz napisać w języku jasnym dla ludzi, o co Ci chodzi?

Z tego co zrozumiałem to chcesz otwierać plik php w przeglądarce za pomocą podwójnego kliknięcia, i dziwisz się że się nie parsuje (IMG:style_emoticons/default/businesssmiley.png) ....
+Quote Post
Ruch Radzionków

-----

pokarz co tam masz napisane to ci powiemy co masz nie tak teraz to nic ci nie możemy pomóc
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Cytat(Ruch Radzionków @ 11.10.2011, 09:10:51 ) *
pokarz co tam masz napisane to ci powiemy co masz nie tak teraz to nic ci nie możemy pomóc
Nie sądzę, żeby zawartość pliku w tym przypadku miała jakieś znaczenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Tak jak napisał już Mackos, php to nie html, który wymaga "tylko" przeglądarki. "Coś" musi ten Twój kod zinterpretować.
+Quote Post
Forens

-----

Chodzi mi o to ze gdy otwieram skrypt w przegladarce pod takim adresem file://localhost/E:/servern%20testowy/xampp/htdocs/nowy.php to wyświetla mi się wszystko zaś, gdy wpisuje http://localhost/nowy.php to otwiera mi się prawidłowo, to jest powszechny problem, ale nie moge doszulać się rozwiązania tego problemu;/
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Mam wrażenie, że to już zostało napisane: skrypty php muszą być parsowane, żeby "generować" odpowiednią zawartość. Jeżeli otworzysz plik "ot tak" w przeglądarce, to zobaczysz tylko linijki kodu - ponieważ nie będzie niczego, co mogłoby jego zawartość przetworzyć i wygenerować treści na podstawie jego zawartości. Odwołując się do pliku poprzez adres "localhost", pozwalasz na parsowanie plików, dzięki czemu widzisz wygenerowaną treść, a nie sam kod.
+Quote Post
Forens

-----

Aha, to co mam ustawić zeby od razu w wygenerowanej formie mi się ustawiło a nie ręcznie zawsze zmieniać link w adresie??
+Quote Post
peter13135

-----

O co Ci chodzi ? Jak to ręcznie ? Jak Ci już wyżej ktoś napisał, aby plik został zinterpretowany to musisz włazić przez localhost i ot cała filozofia. Nie rozumiem, w czym masz problem. Czyży większą trudność sprawiało Ci wchodzenie przez localhost niż przez C:/program files/xampp/htdocs/nowy.php ?
+Quote Post
Yhy

-----

Cytat(Forens @ 12.10.2011, 22:41:37 ) *
Aha, to co mam ustawić zeby od razu w wygenerowanej formie mi się ustawiło a nie ręcznie zawsze zmieniać link w adresie??

Nie zrobisz tak, musi być tak jak jest.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:32