|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem z połączeniem for i funckcji $.post()
mam taki kod:
potrzebuje wywołać kilka razy funkcję $.post() dla której ma się zmienić $i pierwszy alert wyświetla po kolei cyfry natomiast alert wewnątrz funkcji $.post() wyświetla zawsze ostatnią cyfrę z fora w tym przypadku 10. Jak mogę to inaczej zrobić? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
ajax wykonuje się asynchronicznie, wiec zanim ci się odpali alert z ajax, to petla FOR już dawno zakonczy swoj przebieg, wiec nic dziwnego ze zmienna $i ma już wtedy ostatnią wartość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Najlepiej jakby twoje "dane" zwracało tablicę json, a wniej między innymi wartość $i, dla której szedł post. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%)
|
nie znam za dobrze javaScrip a tym bardziej json'a :/ ale poradziłem sobie z tym (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
za for dałem wywołanie zewnętrznej funkcji a tam rekurencyjnie wykonywanie samej siebie. i działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale dzięki za podpowiedz. jak będę miał chwile czasu to chętnie się w to zagłębie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował zaajcu 10.10.2011, 11:05:32 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 19:42 |