![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem taki kod, ktory chyba powinien narysowac linie, prawda? Jedyne niestety co otrzymuje to efekt w przegladarce jakby nie wiedzial z czego czyta(brak zrodla). Dzialam na php 4.3.6 z biblioteka gd. Zdaje mi sie ze ten kod jest poprawny, wiec moze mam cos zle w konfiguracji php korzystajacego z tej biblioteki? Ogolnie grafika w php to temat raczej poruszany zadko na forum, a szkoda ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Lerno 30.06.2004, 16:41:46 -------------------- || Windows 2000 || Apache 2.0.48 || PHP 4.3.6 ||
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
U mnie kod dziala wiec mac cos zle skonfigurowane z biblioteka GD zrob sobie jakis pliczek *.php z:
i zobacz czy masz tam informacje na temat GD jak nie to looknij w konfiguracje GD lub zainstaluj od nowa biblioteke GD -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpinfo() pokazuje takie dane:
Kod gd GD Support enabled GD Version bundled (2.0.22 compatible) FreeType Support enabled FreeType Linkage with freetype GIF Read Support enabled JPG Support enabled PNG Support enabled WBMP Support enabled XBM Support enabled Biblioteke zainstalowalem w taki sposob ze poprostu usunolem srednik w php.ini ![]() Dzialam na windowsie 2k. Moglby ktos byc tak laskaw aby napisac jak wlasciwie zainstalowac GD. Z manuala jakos mi nie wychodzilo ![]() Z gory thx Pozdrowka -------------------- || Windows 2000 || Apache 2.0.48 || PHP 4.3.6 ||
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:07 |