![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Podam prostszy przykład, lecz chce użyć do tego skryptu innych danych (w większej ilości), aby nie siedzieć nad tym rok lub więcej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Mam elementy: a, b, c; chcę mieć zbiory 2 elementowe (z powtórzeniami) { x, y }. Wynikiem tego jest: {a,a}{a,b}{a,c}{b,a}{b,b}{b,c}{c,a}{c,b}{c,c}. Chciałbym abym dał skryptowi liste elementów i jakiej wielkości mają być zbiory, a skrypt wypisze mi wszystkie opcje, lub zapisze mi to w bazy danych (ale z bazą danych już sobie sam poradzę. Niestety nie mam pomysłu co do tego skryptu i a tym zwracam się do was o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak chcę zrobić zbiór 3 elementowy { x, y, z} to co zmienić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienić punkt widzenia z "chcę" na "zrobię to sam" i chwilę pomyśleć
ps. mała podpowiedź: funkcję aaa() można wywołać w ciele funkcji aaa() - czyli mixuj wewnątrz mixuj |
|
|
![]()
|
|
Jakoś się udało wykombinować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Dzięki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dla tych co mają lub będą mieli podobny problem zmodyfikowałem to tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:58 |