![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem mój skrypt przełancza się po plikach i potrzebuje przekazać zmienne z jednego pliku do drugiego (nie za pomocą formularz i wysyłania zmiennych przez przycisk <input...> ) potrzebuje żeby te zmienne w jakiś inny cudowny sposób docierał do innego pliku.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to poczytaj sobie w manualu w jakie to cudowne sposoby php potrafi przekazywac zmienne. Bo założę się, że nawet nie zajrzałeś do manuala!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<a href="plik.php?var=$zmiena">LINK</a>
Do odbioru $_REQUEST['var']; Faktycznie poczytaj manuala... PS: TO JEST W KAZDYM KURSIE O php!!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET['var']...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie o taki sposób przekazywania zmiennych mnie chodzi bo ten znam tylko chodzi mnie o jakąś zmienną np: i, którą będzie mogła odzytać inna strona. Coś w tym stylu nie wiem jak to nazwać może zmienna_globalna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
....sesje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(telepawel @ 2004-06-30 12:53:50) <a href="plik.php?var=$zmiena">LINK</a> Do odbioru $_REQUEST['var']; Faktycznie poczytaj manuala... PS: TO JEST W KAZDYM KURSIE O php!!! ja mam tez taki problem ze nie chce przekazywac w pasku ani $_post ani $_get anid $_request nie dzialaja ((( nie wiem jak przekazac pozostale zmienne stworzylam ukryty formularz i nic ODP: udalo mi sie w koncu to pokonac rzeczywiscie z uzyciem sesji nie dokonca chcialam jej uzywac bo jeszcze nie jestem biegla wy tym temacie a jednak okazala sie pomocna
uwaga w miejscu krzaczkow jest wykrzyknik nie wiem czemu tak sie drukuje no i teraz widzi pieknie moje zmienne nawet w 4tym pliku w ten sposób:
pozdrowka flowi gg 760652 Ten post edytował flowera 30.06.2004, 15:17:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php => php Poczatkujacy
|
|
|
![]()
|
|
@flowera: jak widzisz sesje nie są takie straszne ;-)
A poważnie, jeśli używasz tablicy $_SESSION (a jest to zalecane), to nie używaj session_register(), manual tego nie zaleca. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:55 |