![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przed chwilą otrzymałem nietypowy mail do Google, a dokładniej od Zespół Google ds. indeksowania sieci:
oraz
Czy powinienem się tym przejmować? Zaskoczył mnie ten błąd, gdyż jeszcze kilka dni temu sprawdzałem poprawność na http://browsershots.org/, gdzie większość przeglądarek normalnie obsługiwała moją stronę (teraz akurat nie mogę tego sprawdzić). Dodam, że moją stronę weryfikuje GeoTrust. Czy ktoś spotkał się już z taką wiadomością od Google / Googlebota? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa z certyfikatami wygląda u mnie tak:
1.Jeśli sam sobie utworzyłeś certyfikat to nie będzie on uznawany przez przeglądarki,gdyż nie jest on zarejestrowany w ogólnej bazie certyfikatów,tzn.klient ,który wejdzie na twoją stronę będzie musiał każdorazowo akceptować twój certyfikat. 2.Można wykupić certyfikat najlepiej chyba od (MS najbardziej wiarogodny) i wtedy będzie ok Ten certyfikat ,który używasz nadaje się tylko do testowania stron,jeśli chcesz to robić publicznie należy wykupić certyfikat. Ten post edytował Rid 21.09.2011, 23:06:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten certyfikat ,który uzasz nadaje się tylko do testowania stron,jeśli chcesz tro robić publicznie należy wykupić certyfikat. Cytat(mch.frnc) Dodam, że moją stronę weryfikuje GeoTrust. Ale dzięki za odpowiedź. W sumie przypuszczam, że wina może leżeć po stronie mojego hostingodawcy, bo zmienił się mój dedykowany adres IP i prawdopodobnie to może być przyczyną (bo jednak problem się pojawia w niektórych przeglądarkach/systemach). Napisałem do pomocy i czekam na odpowiedź, zobaczymy co zaradzą. Ten post edytował mch.frnc 21.09.2011, 22:47:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy to google wysyła cokolwiek do kogokolwiek samo z siebie? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kiedyś to się nazywało, spam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może kolega ma zainstalowane narzędzia dla webmasterów. Wiem, że czasami Google jakieś tam maile rozsyła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do SSL:
Polecam startssl.com - darmowe i uznawane przez większość przeglądarek (płatne z "zielonym paskiem" też są). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:58 |