![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam formularz, który posiada kilka pól tekstowych o właściwości display = "none". Pola te zmieniają swoją właściwość display na "block" (czyli stają się po prostu widoczne) gdy zaznaczę pole opcji (radio). Robię to przez zdarzenie onlick. I do tego momentu wszystko działa jak należy. Na formularzu mam także przycisk. Po naciśnięciu przycisku mam takie coś:
Pole txt_typ_wysylki to pole które jest cały czas widoczne na formularzu i wartość z niego jest normalnie bez problemu przypisywana do zmiennej $typ_wysylki. Natomiast pola 'txt_wysylka_imie' oraz 'txt_wysylka_nazwisko' to pola, które są początkowo niewidoczne i uwidoczniają się dopiero wtedy gdy użytkownik zaznaczy pole opcji. I niestety nawet gdy pole opcji jest zaznaczone to zmienne $wysylka_imie oraz $wysylka_nazwisko nie przejmują wartości z tych pól. Może mi ktoś powiedzieć czym to jest spowodowane i jak to poprawić ? Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie wysyłają się... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (zwraca mi string(0) "" )
Czy ktoś zna jakiś sposób jak to naprawić ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kod formularza
|
|
|
![]()
|
|
No i pole txt_ilosc jest przesylane bez problemu natomiast txt_wysylka_imie oraz txt_wysylka_nazwisko juz nie....(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Próbowałem też dodać w znaczniku form enctype="application/x-www-form-urlencoded" oraz enctype="multipart/form-data" a także enctype="text/plain" ale to nic nie zmienia ;/ Może mam jakoś źle skonfigurowany serwer ? Choć z drugiej strony po wrzuceniu tego skryptu na stronę www także zmienne nie są wysyłane. Ten post edytował dudek90 19.09.2011, 22:23:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz pomocy to po pierwsze wklej cały kod formularza, pisałeś wcześniej o input/radio kodzie js onclick() itp. i gdzie to jest?
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
Przepraszam za zwłokę. Oto cały kod formularza i JS.
i JS
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
fifi prosił Cię o var_dump($_POST); a ty piszesz ze to zwraca ci string(0) ? Coś kręcisz, szczególnie, że wcześniej pisałeś, że inne pole się przesyła.
Podaj więc co dokładnie zwraca var_dump($_POST); Jeśli zaś var_dump($_POST['txt_wysylka_nazwisko']); zwraca ci string(0) to poprostu tego pola w formularzu nie wypełniasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:19 |