![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
Szukałem pomocy w google i na innych portalach ale niestety jeszcze nikt nie zdołał mi pomóc.. :/ Licze na was! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) oto problem (IMG:http://s1.img.pl/v/1109/93386beztytulug.png) dodam że strona stoi na DLE Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kodowanie masz zepsute w pliku z ktorego chcesz wywolac zapytanie.
Ogolnie przyjetym dobrym rozwiazaniem jest nieuzywanie znaczkow "polskich i podobnych " w nazwach tabel, baz, itp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko wiesz wszystko było wporządku przez jakieś 2 lata... a od tygodnia widze ten błąd.. a nic nie ruszałem :/ kurde przeszukałem wszystkie pliki i nic nie znalazłem.. Może jakiś pomysł jak to naprawić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie zmieniałeś czasem kodowania? Np na UTF-8.
Wywal wszystkie polskie litery i zobacz, czy to nie pomoże. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty moze nie, ale uslugodawca np wgral nowy mysql/php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja myślę, że to jednak nie jest problem z kodowaniem, a problem z usuniętym znakiem komentarza, w wyniku czego zmienna $prefix "doklejana" do nazwy tabeli przyjmuje dziwną wartość (a dokładnie wartość odpowiadającą ciągowi znaków "prefix jeżeli nie zostaw to pole puste".
Poszukaj pliku, w którym definiujesz prefix nazwy tabel w bazie danych (być może jest to jakiś plik konfiguracyjny, jak config.php lub tym podobny) i zmień/usuń odpowiednie wartości. |
|
|
![]()
|
|
A nie zmieniałeś czasem kodowania? Np na UTF-8. Wywal wszystkie polskie litery i zobacz, czy to nie pomoże. Zmieniałem kodowanie z utf-8 na latin2 i z latin2 na utf-8 ale widze że to nic nie pomogło to zmieniłem zaś na latin2 -------- no właśnie problem w tym że tam gdzie prefix jest wszystko poprawnie czyli "dle_" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie problem w tym że tam gdzie prefix jest wszystko poprawnie czyli "dle_" Piszesz, że jest poprawnie, ale w komunikacie błędu nie ma złożenia dle_ przy nazwie tabeli, zatem w tym leży problem. Pokaż kod odpowiedzialny za logowanie, czy rejestrację - dokładnie nie wiem. Widzę, że to cały system, więc może być ciężko znaleźć błąd. Zrób backup bazy danych, zainstaluj od nowa DLE i importuj bazę danych (ustawienia nowej instalacji DLE muszą być zgodne z obecnymi). Ten post edytował mortus 19.09.2011, 18:49:37 |
|
|
![]()
|
|
umieszczam w pliku txt.
1 w silniku \/ jedź w dół i tam bd 2 2. w szablonie Kod http://hostuje.net/file.php?id=789cf075ab719a725e720635969f8120 ~up Można zamknąć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Problem naprawiony!! uff.. ;] Zapomniałem że kiedyś instalowałem moda który automatycznie tworzy konto na portalu i na forum (ipb) lecz forum na ipb nie używam to tamtą baze wywaliłem i wyskakiwał mi błąd... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dzięki za chęci i pomoc. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Watu 19.09.2011, 19:09:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:31 |