![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe, żeby strona z takim nagłówkiem nie wyświetlała polskich liter? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 3 Dołączył: 19.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, a w czym piszesz ? Jeżeli notatnik to trzeba zmienić kodowanie pliku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam NotePad ++
Format -> Koduj w UTF-8 (bez BOOM) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I kodowanie w meta też zmień na UTF-8
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HATEML
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym polecił zakup czegoś bardziej profesjonalnego...
Z całym szacunkiem ale HateML to prymitywny program, choć ma swoje zalety - dobry dla początkujących. Jeżeli nie boisz się wydać kilkudziesięciu zł. na porządny program to polecam CoreEditor. Natomiast jeśli chcesz iść na całość to Adobe Dreamweaver CS5. Wybieraj, a Notepada++ najlepiej odinstaluj ;d już notatnik jest bardziej funkcjonalny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może być też Netbeans - jest darmowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W notatniku nie można zapisywać w UTF8, nie obsługuje wyrażeń regularnych, nie podkreśla składni, nie można doinstalować dodatków, przykładów można mnożyć. Wiem, lecz nie to miałem na myśli. Chodziło mi raczej o funkcjonalność pod względem przydatności w życiu codziennym - nie tylko w programowaniu PHP. Jak już się za coś brać to na poważnie. Notepada++ użyłem może dwa/trzy razy - gdy nie miałem pod ręką innego oprogramowania, a więc jest to ostateczność. Zapewne niektórzy podzielą moje zdanie lecz wiem, że są i zwolennicy tego programu dlatego wolę nie wszczynać dyskusji na ten temat. Przyznajmy sobie szczerze; za darmo nic dobrego się nie dostanie. Chociaż programy sporo kosztują to w niektórych przypadkach warto wydać kilka zł... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do zdania "za darmo nic dobrego" nie zgodzę się, Visual C# Express to bardzo dobre darmowe IDE
Ten post edytował Fifi209 18.09.2011, 15:27:39 |
|
|
![]()
|
|
To samo powiesz może o PSPad albo HTML-Kit...?
W dzisiejszych czasach wszystko co jest darmowe znajduje się w klasie poniżej standardu. Żeby utrzymać jakiś poziom wypada zaopatrzyć się w porządną aplikację. Ale fakt, są i wyjątki ale na Boga... ile ich jest!? Jeden / dwa? Przecież to nic w skali całego rynku.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
modern-web a możesz podać jakiś przykład czym programy za kilka tysięcy są lepsze dla laika od ich darmowych alternatyw?
Cytat W dzisiejszych czasach wszystko co jest darmowe znajduje się w klasie poniżej standardu. Żeby utrzymać jakiś poziom wypada zaopatrzyć się w porządną aplikację. Tak, blender czy gimp z pewnością są poniżej standardu. I o jakim poziomie mówisz? Dobry programista napiszę całą aplikacje nawet w konsoli, jak masz umiejętności to nie potrzebujesz klikaczy. Ten post edytował !*! 18.09.2011, 19:02:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dzisiejszych czasach wszystko co jest darmowe znajduje się w klasie poniżej standardu. Nawet małe porównanie Debian Linux kontra Windows, potwierdza regułę że płatny Windows to kawał dobrego systemu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Zupełnie się nie zgadzam z tym co piszesz jak dla mnie dużo darmowych aplikacji jest godne polecenia. Ale to dyskusja nie do rozstrzygnięcia jak na mój gust, jeden woli to drugi tamto, i niech tak pozostanie, amen. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moder-web wybacz, ale gadasz głupoty i sprowadzasz dyskusje na zły kierunek, masz w cholerę darmowego dobrego oprogramowania netbeans/notepad++(milion razy lepszy od notepada)/eclipse/nginx/apache/linux(oczywiście zależy do czego)/gigantyczną ilość aplikacji na niego/svn/git/wymieniać dalej? Jest naprawdę mało programów płatnych które są lepsze (choć może to złe słowo, raczej bardziej rozpowszechnione jako standard) niż swoje darmowe odpowiedniki.
Wracając do problemu: -Zmień kodowanie plików na utf-8 bez bom -Daj zamiast iso na stronie kodowanie utf-8 (uwierz mi) -Jeżeli zaciągasz na stronę jakieś dane z bazy to przeczytaj Temat: MYSQL Polskie znaki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aptana! ;P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:58 |