![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z pobieraniem rekordów z bazy i wysyłaniem do json w skrypcie JSON. Dokładnie chodzi o pobieranie unikalnych danych z kolumny i wstawianie ich do listy select pod każdą z nich. Na forum datatables poruszyłem ten wątek, jednak nie ma odpowiedzi.
W skrócie fragment kodu, który nie "wypluwa" żadnych danych do json: Kod $aColumns = array( 'imie', 'nazwisko', 'miejsce_ur', 'praca' ); $sOutput .= '"select": [ '; //select lists for ( $i=0; $i<count($aColumns); $i++ ) { $sQuery = " SELECT DISTINCT ".$aColumns[$i]." FROM $sTable "; $rSelectList = mysql_query( $sQuery, $gaSql['link'] ) or die(mysql_error()); $row = array(); while ( $aRow = mysql_fetch_array( $rSelectList ) ) { $row[] = $aRow[ $aColumns[$i] ]; } $output['select'][] = $row; } $sOutput = substr_replace( $sOutput, "", -1 ); $sOutput .= '] }'; echo $sOutput; Mogę liczyć tylko na Wasze wsparcie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował CuteOne 17.09.2011, 11:35:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:38 |