![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z polskimi znakami w One Page CMS. Przemieliłem już chyba wszystkie możliwości łącznie z zapisaniem plików w Notepad++ bez BOMa, w formacie utf-8, unicode, dodałem kodowania iso-8859-2, windows-1250, latin-2 i nic... Gdzie jest haczyk? news.php wyświetla się poprawnie ale ładuje do środka onepagecms.php z krzakami :/ Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pliki PHP Pozdrawiam, erbe |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic to nie daje... (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif)
Po załadowaniu news.php do onepagecms.php dostaję coś takiego: Wölli & Die Band des Jahres przedstawili �wiatu video do pierwszego singla. Piosenka nazywa siê "Alles nochmal von vorn" i mo¿na j¹ obejrzeæ tutaj. W duecie z Wöllim wystêpuje Andreas Frege. P³yta ma siê ukazaæ 9 wrze�nia 2011 roku a miesi¹c pó�niej rozpoczyna siê trasa koncertowa. Na razie brak informacji o koncertach w Polsce. Poni¿ej szczegó³y trasy: Dzięki i pozdrawiam, erbe Ten post edytował erbe 31.08.2011, 15:52:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wygląda źródło strony?
|
|
|
![]()
|
|
Wygląda to tak, że ładuje krzaki, ale jeśli dokonam zmian i dodam polskie znaki to zapisze je poprawnie, ale całą resztę którą już załadował zapisze źle. Wychodzi na to, że zapisuje dobrze, ale czyta źle.
Źródło strony zmodyfikowanej również ma krzaki. Oryginalne źródło takich krzaków nie ma. Pozdrawiam, erbe |
|
|
![]()
|
|
Problemem jest to, że w innym kodowaniu zapisuje do pliku a w innym odczytuje. A zobacz plik news.php jest skodowany w ANSI a nie w UTF-8 (bez bumika).
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie. Ale po przekonwertowaniu (ponownie obu plików) do UTF-8 bez BOMa dostałem inne krzaki:
Wölli & Die Band des Jahres przedstawili Å�wiatu video do pierwszego singla. Piosenka nazywa siÄ� "Alles nochmal von vorn" i można jÄ� obejrzeÄ� tutaj. W duecie z Wöllim wystÄ�puje Andreas Frege. PÅ�yta ma siÄ� ukazaÄ� 9 wrzeÅ�nia 2011 roku a miesiÄ�c później rozpoczyna siÄ� trasa koncertowa. Na razie brak informacji o koncertach w Polsce. Poniżej szczegóÅ�y trasy: Masakra jakaś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:49 |