![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taki kod
serwer zwraca mi: Cytat Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ../public_html/zasoby.php on line 20 Nie mam pojęcia co tu może być źle. Chciałem żeby skrypt liczły pola wybrane zapytaniem $sql. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mysql_querry() nie powinno być małymi literami napisane?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak dotąd nie był to problem ale spróbuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim w zapytaniach podawanych do mysql_query nie powinno sie podawac srednikow na koncu. Po drugie dodaj linijke:
zaraz za mysql_query i pokaz co Ci wyswietla za blad. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
z tymi średnika nie wiedziałem, czy coś się może wykrzaczyć kiedyś z tego powodu?
A problem namierzyłem już, dzieki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, taki srednik moze "zapsuc" zapytanie.
Wiec w czym problem tkwil? Wypadaloby odpowiedziec tutaj. -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
kodzik był piękniście działający, natomiast nie wczytwywała mi się do zmiennej $tbl nazwa tabeli i jak tu miało wyjść jakieś zapytanie, ale z tym średnikiem to mi dowaliliście, w książkach heliona jest dużo przykładów z tymi dodatkowymi średnikami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:15 |