|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Ostatnio chciałem się zalogować na stronę torrenty.org poprzez curl, lecz nic z tego, ponieważ na przeszkodzie stoi captcha.
Nawet jak wysyłam takie zapytanie, to nie wyskakuje żaden błąd o złych danych. Używam wtczki HttpFox, do firefoxa, aby odczytywać nagłówki, ciastka itp. Czy istnieje jakiś sposób na zalogowanie ? Czy mogę się zalogować lokalnie, a później skopiować ciasteczki na serwer, aby ominąć logowanie ? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Polecam Ci do przeczytania:
http://php.pl/Wortal/Artykuly/PHP/Bibliote...ol-HTTP/Ciastka Szczególną uwagę zwróć na: CURLOPT_COOKIEFILE i CURLOPT_COOKIEJAR |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki za zainteresowanie, lecz nadal nic z tego.
Wgrałem plik cookie.txt na serwa, ustawiłem chmody na 777, a plik jest pusty, mimo iż ma zapisywać do niego ciastko.
Lecz jeżeli zamiast adresu torrenata dam np: http://poczta.wp.pl, wtedy otrzymuje ciasteczko. W takim razie coś jest nie tak ze stroną torrenty.org ? Ktoś ma jeszcze jakieś podpowiedzi ? Ten post edytował Gutyo 16.08.2011, 15:21:35 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Zainteresuj się OCR
|
|
|
|
|
|
|
|
To już nie chodzi o tą captche. Poprostu nawet jak znam już kod jaki mam wpisać to nie działa wysyłanie formularzem.
Ok poradziłem sobie zapisując ciastko na sztywno w kodzie, za pomocą: curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIE, "jakies tam ciasteczko"); Ten post edytował Gutyo 16.08.2011, 16:43:45 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Prawdopodobnie problem jest w tym, że:
W pierwszym kodzie wysyłasz dane postem ale nie wysyłasz pobierasz ciasteczek:
Za to w drugim kodzie który pokazałeś wysyłasz / odbierasz ciasteczka ale nie wysyłasz danych postem: Połącz dwa kody w jeden i powinno jakoś działać. Później wystarczy, że przy pobieraniu kolejnych stron po zalogowaniu będziesz dodawał: |
|
|
|
|
|
|
|
Metoda wysyłania postem, oraz pobieranie ciasteczek i zapis ich do pliku nie działała na tej stronie co chciałem, lecz np, na pocztę wp.pl zalogowałem się normalnie i zapisało mi się ciasteczko do pliku.
Próbowałem już oba mieszać i nic nie dało. Dlatego zalogowałem się lokalnie, za pomocą wtyczki HttpFox pobrałem nagłówki oraz ciasteczki i na sztywno wpisałem w kod. Teraz wszystko ładnie działa, lecz dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam, Gutyo. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
To już nie chodzi o tą captche. Poprostu nawet jak znam już kod jaki mam wpisać to nie działa wysyłanie formularzem. A skąd ją niby znasz? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Za każdym odświeżeniem strony masz nowy kod, więc mnie to bardzo ciekawi. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:37 |