![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod paginacji:
Wyświetla mi ładnie listę id. Nie wiem jak dodać zapytanie:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałeś za mało danych:
- do czego dodać - co chcesz osiągnąć opisz wszystko dokładnie a wtedy pomyślimy nad rozwiązaniem Ten post edytował CuteOne 14.08.2011, 00:34:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czemu twój model ma nazwę klasy "Admin_Ankiety" a nie "Admin_Model_Ankiety" ? Oczywiście jeśli Admin_ to namespace modułu admin.
Może dodaj do modelu funkcje - będzie łatwiej i ładniej: Kod public function pobierzAnkiety() { $select = $this->getAdapter()->select(); $select->from($this->_name, array($this->_name . '.id')) ->order($this->_name . '.id DESC'); ->joinLeft('user', $this->_name . '.use_id = user.use_id', array('user.use_name', 'user.use_email')); $query = $this->getAdapter()->query($select); $query->setFetchMode(Zend_Db::FETCH_OBJ); return $query->fetchAll(); } Oczywiście Kod $this->_name = 'ankiety' I teraz coś takiego Zamiast: Kod $select = $ankietyModel->select(); $select->order('id DESC'); Kod $select = $ankietyModel->pobierzAnkiety(); [/code] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
negusik dostaję komunikat:
Kod Catchable fatal error: Argument 1 passed to Zend_Paginator_Adapter_DbSelect::__construct() must be an instance of Zend_Db_Select, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W błędzie masz odpowiedź na swoje pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zobacz do dokumentacji Zend_Db_Select i zrób to co zaproponował negusik(zapewne będą jakieś drobne różnice) tyle, że po stronie modelu
|
|
|
![]()
|
|
Doszedłem do tego jaki miałem banalny problem:
Skorzystałem z metodty __toString(); Wyświetliło mi zapytanie, które przetestowałem w phpmyadmin i dostałem żądany wynik. Myślę sobie o co chodzi przecież wszystko git jest:) oczywiście w widoku miałem tylko wyświetlanie id:
Dodałem jeszcze use_name i use_email i git:
Dzięki wam za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował cykcykacz 14.08.2011, 18:29:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:38 |