![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym pobrać konkretny fragment z poniższego ciągu znaków:
[/code]{"sfx":" style","title":"1","tit":"Tekst"}[/code] Chodzi o pobranie słowa Tekst, na takiej podstawie, że poprzedzający ciąg znaków to np. Kod "tit": Można to jakoś łatwo pobrać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja widzę że to JSON spróbuj użyć na tym funkcji json_decode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak nie to wyrażenia regionalne, szukasz "tit":" pobierasz wszystko do ", a pomiędzy nie pozwalasz by wystąpił " - [^"].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok rozwiązałem to jeszcze inaczej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Podzieliłem cały string na części, przy pomoce explode. Separatorem jest znak dwukropka. Potem odwołałem się np do 3 pozycji zmienna[3]. Zmienna[3] Miała np zawartość Kod "1","tit" Więc użyłem strRpos to wyszukania ostatniego przecinka w zmiennej i uciąłem zaczynając od drugiego znaku. Dzięki temu pominałem pierwszy cudzysłów. Ale dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:05 |