![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z dostosowaniem ustawień prywatności. Ma miejsce dziwna sytuacja: Moja mama ( (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) widzi wszystkie komentarze, które napiszę komukolwiek na facebooku. Widzi - to znaczy wyświetlają jej się na głównej stronie facebooka (ta od razu po zalogowaniu). Czy skomentuję czyjś link, czy coś innego u niej to widać. Gdy zajrzę na jej tablicę widzę, że ona też komentuje różne rzeczy, ale u mnie się to nie wyświetla. Ktoś ma pomysł, które ustawienia za to odpowiadają? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się na fb, ale to chyba magia fb nie mając nic konkretnego z ustawieniami. Ogólnie fb robi takie rzeczy na podstawie relacji z danymi osobami - np. jak uzna, ze z kimś szczególnie utrzymujesz kontakty, to będzie ci jego aktywność wyświetlał na tablicy. Z kolei jeśli uzna, że z kimś Cie nic nie łączy, to będzie ignorował jego posty... Nie wiem czy to dotyczy konkretnie Twojej sytuacji, bo nie wgłębiam się w działanie fb, ale obstawiałbym tu właśnie ten schemat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dodała cię jako rodzina czy coś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wtedy pewnie ten algorytm o którym mówi athabus pokazuje jej wszystkie posty, bo z rodziną zazwyczaj często się kontaktujesz. Nikt tego nie zrozumie, Fb to czarna magia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem specem, ale może:
Facebook -> Ustawienia prywatności -> Ustawienia niestandardowe -> Dostosuj -> Moje Posty -> Tylko znajomi. (I wywal matkę ze znajomych) Ewentualnie: Facebook -> Ustawienia prywatności -> Ustawienia niestandardowe -> Dostosuj -> Moje Posty -> Dostosuj, I tutaj ustawiasz np. Niech nie będzie widoczne dla. Wszystko zajęło mi chwilę aby znaleźć. @down Faktycznie. -,- To może ona ma taki filtr w co wątpię. ^^ Może ukrył posty od matki klikając na krzyżyk nad danym postem, a następnie: Nie pokazuj postów użytkownika... Pod tablicą na stronie głównej jest Edytuj opcję -> Edytuj ustawienia prywatne -> Ukryj posty od... Więcej pomysłów nie mam. :< Ten post edytował nmts 11.08.2011, 18:14:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mu chodziło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tylko o to dlaczego nie wyświetla mu postów jego mamy -,-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przewiń tablicę na sam dół - > Edit Options (edytuj opcje) -> (show posts from - pokazuj posty od): i tam wybierz od wszystkich.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
@ixpack - chyba właśnie o to chodziło. Miałem ustawione pokazywanie od tych, z którymi się najczęściej kontaktuję. Można też do tej opcji dostać się klikając na strzałkę w dół przy "Najnowsze" nad tablicą. A jakby kogoś interesowało jak to działa w drugą stronę - czyli jak zarządzać wyświetlaniem swoich postów u innych, to nmts napisał co i jak. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:04 |