![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedziałem za bardzo gdzie to zamieścić..
Mianowicie mam kod:
I jest problem z walidacją: character "<" is the first character of a delimiter but occurred as data …ent.searchform.txtSearch.value.length < 2){alert('Upewnij się, że wpisałeś wię… Czego to może być przyczyna? No inaczej tego nie zapisze w tym kodzie.. Nie jest to błąd a error, lecz chciałbym mieć czysto.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zrób normalną funkcję i zbindują ją do formularza zamiast umieszczać ten skrypt inline.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy czegoś takiego nie robiłem. Może jakaś mała pomoc gdzie mogę poczytać o tym ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"dodawanie zdarzeń w JS" w google
"add event in js" w google i getElementById |
|
|
![]()
|
|
Wszystko pięknie i fajnie ale gdy dodaję do js kod i sprawdzam w inpucie submit to i tak przechodzi dalej mimo return false oraz mimo informacji.
Oto kod Kod <script type="text/javascript"> function addEvent(obj, type, fn) { if (obj.addEventListener) { obj.addEventListener(type, fn, false); } else if (obj.attachEvent) { obj["e"+type+fn] = fn; obj[type+fn] = function() {obj["e"+type+fn](window.event); } obj.attachEvent("on"+type, obj[type+fn]); } } function eventHander(e) { if(document.searchform.txtSearch.value=='<?=$search_box_text?>') { alert('<?=$lang['59'];?>'); return false; } if(document.searchform.txtSearch.value.length < 2) { alert('<?=$lang['60'];?>'); return false; } } function startMagic() { addEvent(document.getElementById("sprawdz"), "click", eventHander); } addEvent(window, "load", startMagic); </script> Umieszczam to w przycisku submit. Okey zamiast return false użyłem: (e.preventDefault) ? e.preventDefault() : (e.returnValue = false); Wszystko działa dobrze! Dzięki! No tak znów nie tak.. Umieszczająć w skrypcie <![CDATA[ i zakończenie nie uruchamia go mhm. A jest to potrzebne aby dobrze zvalidować javascript.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj zdarzenie (on)submit... tak jak wcześniej, a nie onclick.
Utwórz plik *.JS i dołącz go poprzez: A jak nie to napisz, której wersji (x)HTML używasz. I jeszcze poszukaj w google: "<![CDATA[ validator [nazwa (x)HTML]" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:35 |