![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stosuje standardowy kod do podmiany obrazkow (rollover). jak zrobic cos takiego by po kliknieciu miec stan 'b' i pozbyc sie dla niego linku?
-------------------- enero
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moglbys troche jasniej?
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast onmouseover zastosuj onclick ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stan bez akcji - stan A (A.jpg)
na akcję onMouseOver - stan B (B.jpg) na OnMouseOut - stan A (A.jpg) i to jest ok. tak ma działać. po kliknięciu chciałbym aby button pozostał w stanie B i był nieatywny. normalnie robiłem to tak, że po kliknięciu przechodziło się do strony do której prowadził link i tam już bez js dawałem na sztywno obrazek w stanie B. teraz chcę zbudować to bardziej modułowo i używam w tym celu php i instrukcji include(); nie wiem jak ominąć bezsensowne myślę includowanie całego menu w zależności od tego którą pozycję się kliknęło. robie to tak ze jeśli pozycja 1 klik załaduj menu gdzie dla pozycji 1 na sztywno obrazek w stanie B dla reszty pozycji js z rollover, jesli kliknięto pozycję 2 załaduj cały kod menu z tymże teraz dla drugiej pozycji ustaw na sztywno 2B.jpg... Robota głupiego... Nie czuję jeszcze idei php - czyli tego że mogę urpościć, przyspieszyć, ułatwić aktualizację.. itd. Na razie to dla mnie bardziej zagmatwane niż 100 linków do recznej aktualizacji w czystym html ![]() napewno robicie takie rzeczy na co dzień. proszę o wyjaśnienie jak powinno być to rozwiązane. ps. gdy zastosuję onClick stracę to co chcę mieć czyli akcje na najazd i zjazd. jakoś nie widzę możliwości połączenia obsługi tych trzech zdarzeń razem. Ten post edytował enero 21.06.2004, 20:48:18 -------------------- enero
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:24 |