![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Bielsk Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak mogę się połączyć do bazy danych używając PDO przez tunel SSH2? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Podajesz innego hosta i ew. port?
Tunel jest przezroczysty. [; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Bielsk Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podajesz innego hosta i ew. port? Tunel jest przezroczysty. [; No, ale zaraz. Jeżeli baza danych jest dostępna z hosta Y w jego sieci lokalnej pod hostem Z, a ja chcę się połączyć do Z (który nie jest dostępny w Internecie) z hosta X, to jak ten tunel ma być przezroczysty i jak mogę to zrobić inaczej niż łączyć się przez SSH do Y, a potem do Z jeżeli nie jestem administratorem serwera i nie mogę zmieniać ustawień? Edit: Chyba, że ssh2_tunnel (http://php.net/manual/en/function.ssh2-tunnel.php) działa tak, że PDO samo użyje np. ostatnio otwartego połączenia, ale musiałbym to sprawdzić. Ten post edytował Louner 8.08.2011, 10:54:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to teraz przynajmniej wiadomo, że korzystasz z PECL-a, a nie tunelu postawionego na sesji.
Jedyne, co mi teraz przychodzi do głowy, to połączenie przez socket na systemie plików. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 21:55 |