![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka, używam pChart w wersji 1 i robię wykresy XY.
Dla jedego wykresu nie ma problemu:
Problem pojawia się gdy chcę dodać kolejne linie na tym samym wykresie
Pierwszy problem: $Test->drawXYScale($DataSet->GetData(),$DataSet->GetDataDescription(),"Serie2","Serie3",213,217,221); Rysując skalę podaje się tylko serię dla pierwszej linii. Nie można w skali uwzględnić więcej niż jednej linii. Drugi problem $Test->drawXYGraph($DataSet->GetData(),$DataSet->GetDataDescription(),"Serie4","Serie5",0); To mi rysuje drugą linię, ale gdy jest poza skalą pierwszej linii to oczywiście będzie nie widoczna. Dodatkowo rysuje mi w tym samym kolorze co pierwszą linię. Mogę od biedy ostatni parametr dać 1 - wówczas zmieni kolor, ale tu wchodzimy na teren trzeciego problemu Trzeci problem NIestety legenda nie uwzględnia linii jako całości. Linia składa się z dwóch serii. Dla jednej więc linii, pojawiają się dwa pisy w legendzie. Dla dwóch linii pojawiają się 4 wpisy w legedzie i oczywiście w żaden sposób nie powiązane z kolorami linii. Jakieś rozwiązanie? Da się tu narysować więcej niż jedną linię XY? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może o to chodzi? Chodzi o to, aby na jednym wykresie umieścić 3 serie danych (3 różne kolory, 3 pozycje w legendzie)? Ten post edytował markonix 25.07.2011, 13:58:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, ale chodzi o wykresy typu XY.
drawScale stosuje się dla innych wykresów. Cytat Chodzi o to, aby na jednym wykresie umieścić 3 serie danych (3 różne kolory, 3 pozycje w legendzie)? Nie do końca. Na jedną linie XY przypadają dwie serie danych. Jedna na osX a druga na osY. Dla 3 linii potrzebne więc będzie 6 serii danych, ale 3 rożne kolory, 3 pozycje w legendzie.
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:53 |