![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, napisałem pewien skrypcik losujący 6 liczb z zakresu od 1-49, zapisujący do bazy danych po czym, docelowo ma pobierać i zliczać ilość trafień danej liczby.
Nie wiem co jest nie tak ale oprócz wyświetlenia w słupku wyników pokazuje się jeszcze błąd Notice: Undefined index: 7 in D:\Projekty\vs\index.php on line 34 ma ktoś pomysł co jest nie tak?? pozdro |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, a może pomożesz mi jeszcze w jednej sprawie, w tabeli mam 7 kolumn id i liczba1 - 6, query wyciąga mi tylko dane z piewszej kolumny, jak zrobić żeby wyciągało i zliczało ze wszystkich??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy czymś takim to bym zrobił bazę na zasadzie
losowanie -id wylosowane -id -id_losowania -liczba a potem łączną sumę ile razy dana liczba została wylosowana wyciągnąłbym mniej więcej takim zapytaniem select count(liczba) as wylosowana, liczba group by liczba i miałbym wynik bez potrzeby obsługi go pehapem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:20 |