![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam prosty do rozwiązania problem, mianowicie chce zrobić, że jeżeli użytkownik jest zalogowany to sesja się otwiera i pokazują mu się jego dane itp., jeżeli nie to pokazuje się formularz logowania. No i wszystko mam:
No i wszystko git, tyle że. Jeżeli sesja nie istnieje to strona generuje mi o tym błąd: Cytat Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/mateooo/public_html/premiership/new-wievior/index.php:16) in /home/mateooo/public_html/premiership/new-wievior/prawe.php on line 1 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/mateooo/public_html/premiership/new-wievior/index.php:16) in /home/mateooo/public_html/premiership/new-wievior/prawe.php on line 1 Czyli potrzebuje czegoś w stylu instrukcji do sprawdzenia czy sesja istnieje. Ten post edytował Wieviór 17.06.2004, 15:35:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isset() i wyrzuć pusta linię z początku skryptu.
Przenosze na php-Pocz. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam tak:
I te same błędy. Ten post edytował Wieviór 17.06.2004, 15:35:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed rozpoczęciem sesji nie możesz wysłać do przeglądarki niczego, nawet spacji i pustej linni. Może po prostu gdzieś to robisz , stąd ten komunkiat.
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
W sumie to jest includowane do innej strony, czy to ma znaczenie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście.
Includowane - znaczy, że jest to dołączone do innego skryptu w jakimś miejscu, co zarazem oznacza, że przed wywołaniem session_start() do przeglądarki może być już coś wysyłane. Zapewne dzieje się tak w Twoim przypadku. Pozdrawiam. Mike. Ten post edytował mike_mech 17.06.2004, 17:06:49 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie już to zmieniłem. Teraz działa. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Ten post edytował Wieviór 17.06.2004, 18:24:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:12 |