![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znowu ja:) zgodnie z waszą sugetią zacząłem od początku i mam problem taki że wpis dodaje ale w bazie nie uzupełnia pol opis oraz link wypełnia jedynie pole ID.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie $opis tylko $_POST['opis'], nie $link tylko $_POST['link'].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej puste pola zostają w bazie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu przed dodaniem do bazy danych sprawdz czy dane wyslane z formularza w ogole sa jesli sa to dodajesz je do bazy jesli nie to nie dodajesz i wtedy unikniesz pustych rekordow gdy ktos nic nie wpisze we formularzu
|
|
|
![]()
|
|
no dane są na pewno bo sam je wpisuje do formularza, po cztm klikam zapisz i skrypt wyświetla ifno o tym ze dane zostały zapisane a w bazie się pojawiają puste pola
---------edit----------------------- juz mam Opis>>opis Ten post edytował Krzysiek S. 17.06.2004, 14:18:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy napewno nie popelniles bledu w pisaniu duzymi literami, itp?
Sprawdz przez funkcje empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() czy $_POST['Opis'] jest moze pusty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:08 |