![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Grodzisk Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka,
mam pytanko: chciałbym zamieścić sobie na strone pewną infromację, która będzie się zmieniać dosyć czesto, byćmoze kilka razy dziennie... chciałbym zawrzeć ją w pliku konfig.php (w którym mam wszystkie zmienne php). w jaki sposób mogę wyciągnąć tą zmienną z tego pliku (wstawiłbym sobie do pola formularza i zmieniłbym) i zapisać z powrotem do pliku konfig.sys nie ruszając innych zmiennych? Czy jest to możlwe? Z gory dzieki za wszelką pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to możliwe, tylko nie ma większego sensu.. trzeba by cały plik konfig odczytywać zapisywać. Nie lepiej umieścić ta jedną zmienna w osobnym pliku? (a najlepiej bazie).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie $before to stare dane... a $after to nowe dane.. a wszystkie dane to $zaw np. dla bazy w pliku..
Ale jak napisal BzikOS Cytat nie ma większego sensu.. otwierajac plik i edytujac 1 zmienna wydluzamy czas wykonywania skryptu.. a na tym chyba Ci nie zalezy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 12:22 |