![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki problem, że che z bazy za jednym zapytaniem wyciągnąć wszystkie zdjęcia które znajdują się w podkategorii, z trybem dostępu do albumu użytkownika o wartości 0, mając tylko daną kategorię nadrzędną: moja baza potrzebna do zrealizowania tego zapytania wyglada następująco:
probowalem tak ale nie lipa
nie wiem jeszcze jak dodać (wyświetlić) te zdjęcia dla które znajdują sie a albumie głównym - który w bazie danych w user_photo zawsze ma wartosc album_id = '0' i nie znajduje sie on w tabeli user_album Ten post edytował japolak 1.07.2011, 18:49:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kompinuje kombinuje i nie idzie mi ..
musze używać dwóch zapytań aby uzyskać pożądany efekt , czyli: zapytanie które najpierw wyszukuje mi wszystkie zdjęcia które znajduja sie podkategorjach nadrzednej kategorii oraz o albumie z dostepem album_acces ustawionym na 0
oraz: zapytanie które wyszukuje zdjęcia które znajduja sie w podkategoriach kategori nadrzednej i których album id wynosi zawsze 0
próbowałem na wszelkie sposoby z tym left join i nic mi nie wychodzi moze jednak macie jakies rozwiązanie ? albo moze da sie zrobić tak zeby wrzócic w php do tabeli wynikowej oba rezultaty zapytań uff.. juz nie aktualne;) znalazłem rozwiazanie.. nalezy użyć operatora UNION wychodzi na to ze wszystko bedzie gralo Ten post edytował japolak 1.07.2011, 18:16:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:42 |