![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
mam takie szybkie pytanie w jaki sposób można osunąć z np z tego linku: youtube.com/watch?v=zwQxKTHRbCo&feature=related wszystkie znaki od i włącznie z "&" dodam ze po tym znaku moga wystepowac rozne wartosci wiec chyba funkcja str_replace() odpada, chyba ze nie potrafię dobrze jej obsłużyć(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował japolak 28.06.2011, 19:02:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 32 Dołączył: 9.09.2010 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten temat powinien trafić do działu przedszkole, wiesz co to są wyrażenia regularne? OD tego powinieneś zacząć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Istnieją również inne prostsze sposoby, ale wyrażenia najwygodniejsze.
Ten post edytował Magic WWW 28.06.2011, 19:12:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super.. - o to mi chodziło erix - a ty zawsze pod górkę a teram jeszcze moze jedno zadanie jak najszybciej wyciąć kod zwQxKTHRbCo z całego adresu url? odciecie końca pasuje robiąc to jak cycofiasz a początek ? funkcja strchr(string, znak) - odcieła by ale zostawiła by znak "=" co zrobic aby najszybciej uzyskac ten kod? osobiście tak kompinowałem no ale to chyba mija sie z celem.. wydaje mi sie ze można szybciej to rozwiazac. i znaleźć elastyczniejsze rozwiazanie Ten post edytował japolak 28.06.2011, 19:31:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Erix wie jednak co dobre (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Można to też rónie dobrze zrobić przy użyciu strpos + subsrt lub wyrażeń regularnych |
|
|
![]()
|
|
Erix wie jednak co dobre (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Można to też rónie dobrze zrobić przy użyciu strpos + subsrt lub wyrażeń regularnych no ten sposób elegancko działa.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) no tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wie co dobre.. - i to jest dobre lecz czasem trzeba szybko przeskakiwać małe schody by zrealizować w miarę rozsądnym czasie zamierzony cel. i to jest czasem nierozumiane przez "wyższych" tego forum.. ----------- dzieki jeszcze raz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat lecz czasem trzeba szybko przeskakiwać małe schody by zrealizować w miarę rozsądnym czasie zamierzony cel. i to jest czasem nierozumiane przez "wyższych" tego forum.. Lecz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:40 |