![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siema, mam strasznie śmieszny problem. CSS na localu z plikami wyświetla się dobrze, po wrzuceniu na serwer rozwala. Myślałem że to coś z css'em, sciagam z serwera pliki. Wyświetla dobrze, wrzucam z powrotem, odświeżam. Znów to samo. Normalnie jakieś duchy czy coś, jeśli chodzi o hosting nie jest darmowy, reklam żadnych nie dokleja i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
content i podmenu floatują się wzajemnie Dodam że serwer jest ten sam, tylko domena inna ;V Firefox OK Opera OK Chrome OK Safari OK Jeżeli ktoś ma starszego ie 7 lub 8 i był by uprzejmy zrobić prt src, był bym również bardzo wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przy tym by nawet Hitchcock wymiękł (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) // Rozwiązanie IE może ustawiać tryb zgodności dla wcześniejszych jej odpowiedniczek, dlatego każda strona ma przypisany inny tryb i w zależności od zmiany strona może wyświetlać się inaczej na różnych domenach. Ten post edytował Rewil 27.06.2011, 20:46:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie ietester'a (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
O, bardzo fajny program. Czas rozwiązać tą zagadkę. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziwne, sformatowałem serwer, wgrałem spowrotem pliki to samo. Czy jest jakaś możliwość że nazwa domeny wpływa na kod (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
IETester o kant czterech liter możesz sobie rozbić. Najlepszą i niezawodną metodą testowania stron pod różnymi wersjami IE, jest zainstalowanie maszyn wirtualnych z konkretnymi przeglądarkami. Wówczas masz pewność, że kod uruchamiasz na właściwym silniku.
A co do problemu, to prawie na pewno IE9 włączył Ci się w trybie zgodności. |
|
|
![]()
|
|
Masz rację. IE8 i IE9 dobrze interpertują, IE7 zachacza o to. Spróbuję to poprawić pisząc specialnie pod IE7 poprawki stylu, tylko pytanie czy da się jakoś wymuszać na przeglądarce żeby nie włączała na razie tego trybu zgodności? Ktoś ma IE9 to niech mu otworzy jak IE9 a nie jak IE7.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dużo do poczytania na temat widoku zgodności znajdziesz u źródła (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc...v=vs.85%29.aspx |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, rozwiązaniem był poprawiony arkusz dla ie7 + narzucanie zgodności nowych przeglądarek jako domyślnych ustawień.
Dzięki batman. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 08:49 |