![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje zrobić pole,które będzie przeźroczyste i nie będzie miało ramki.
Tło na mojej stronie jest obrazkowe. Szukałem na google,ale tam były jakieś sugestie,żeby zrobić to za pomocą CSS. Ja zupełnie się na CSS nie znam. Mógłby ktoś powiedzieć mi czy da się ten problem rozwiązać w PHP bądź samym HTML? A jeżeli nie,to mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć,jak zrobić plik CSS z tymi selektorami przeźroczystego pola,i jak wstawić to do mojego pliku php/html? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
<div> sam w sobie jest przezroczysty...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT://
Dodałem style="background: transparent" i jest Ok,ale została ramka pola,wiesz jak ją zlikwidować ![]() Ten post edytował franz87 18.06.2011, 16:58:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
border: 0 none;
Niby to niepoprawne, ale różne przeglądarki różnie reagują na samo border: none; gdyż część "woli" border: 0; -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki u mnie na mozilli reaguje na none
Do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:33 |