![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję wyświetlić tylko te kategorie produktów, które zawierają jakieś towary. Mam takie zapytanie:
Zwraca mi listę z pominięciem dwóch kategorii, ale jak dam
To mi wyświetla wszystkie kategorie. Co tu jest nie tak?? A znowu to zapytanie działa:
Czyżby tamto je za długie...:/ Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował raczkowski1 15.06.2011, 14:29:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obawiam się, że nikomu nie będzie się chciało analizować tych wszystkich subquery i joinów.
tym bardziej, że z pewnością problem tkwi albo w złych warunkach złączeń, albo jakiś błąd przy warunkach logicznych albo w złym użyciu złączeń nie mam innej rady jak zacznij od prostego zapytania, dodając kolejne elementy jakie Ci są potrzebne. możesz sobie pomóc wykorzystując widoki - zapytania będą bardziej modułowe. i na marginesie, nie martwi Cię EXPLAIN takich zapytań? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jakoś to po kolei jak pisałeś zrobiłem. A co do EXPLAIN to te zapytania są w oscommerce, a ja potrzebowałem na szybko zrobić poprawkę po kimś. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:22 |