![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt czatu większość działa oprócz najważniejszej rzeczy. Znalazłem skrypt napisany Ajaxem który odswieża diva co ileś sekund w moim wypadku to 5 sec , więc między tymi divami dałem poniższy kod. Ale rekordy z bazy widać jakieś 0,5 sec (jak zaczyna działac skrypt odswieżania wtedy nie działa) . Na spróbę w lini 9 dałem aktualną sekundę i działa to prawidłowo, odświeża się co 5 sec. Więc błąd musi gdzieś tkwic w moim zapytaniu lub wyświetlaniu z bazy. Co mam zle, jaka jest przyczyna błędnego działania.
pomoże ktoś (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż ten skrypt AJAXowy do odświeżania
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem to nie jest wina skryptu tylko zle coś pobieram z bazy . Testowałem kilka skryptów i z każdym było tak samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież w wyswietlanie.php nigdzie nie łączysz się z bazą więc niby jakim cudem mysql_query() ma ci działać?
To, że ci działa za pierwszy razem to tylko i wyłącznie dlatego, że includujesz to w głównym skrypcie. Ale później jak leci AJAX to wyswietlanie.php jest już samodzielnym skryptem i wymaga normalnego połączenia z bazą. |
|
|
![]()
|
|
dalej to samo (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
demo http://www.artekp999.cba.pl/test/testy/czat.php?pokoj=1 login artek haslo 12345 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale pokaż kod po zmianach.... skąd ja mam wiedzieć co ty tam nazmieniałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra już znalazłem błąd
błąd był ze zmienną $kategoria Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:21 |