![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam a więc mam takie pytanie.Jest strona na której trzeba wypełnić 3 formularze takie jak:
chciałbym zrobić stronę która wczytuję tą witrynę jako pływającą ramkę, wypełnia te 3 pola "automatycznie" (tzc wszystko zostało by wpisane na sztywno w kodzie) i dawało subbimt lecz nie mogę znaleźć komendy... która by wypełniała formularze. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To "hakerstwo", które próbujesz zrobić to robi się przy pomocy cURL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc witam jeszcze raz znalazłem taki kod:
Kod <?php $postFields['character'] = 'Login'; $postFields['pass'] = 'haslo'; $postFields['uss'] = 'Nick'; $ch = curl_init('http://www.strona.pl/add/?add_id=0'); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, createPostString($postFields)); curl_exec($ch); curl_close($ch); ?> wypełniłem go ale w 6 linijce kodu wyskakuje mi błąd Kod Fatal error: Call to undefined function createPostString() in C:\Program Files (x86)\VertrigoServ\www\index.php on line 8 z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niezdefiniowana funkcja, ogólnie to jej brak (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Proponuję przetłumaczyć sobie treść błędu: Call to undefined function lub sprawdzić co ma na temat tego błędu do powiedzenia np. google.
|
|
|
![]()
|
|
teraz mój kod wygląda tak:
Kod <?php function createPostString($aPostFields) { foreach ($aPostFields as $key => $value) { $aPostFields[$key] = urlencode($key) . '=' . urlencode($value); } return implode('&', $aPostFields); } ?> <?php $postFields['character'] = 'Login'; $postFields['pass'] = 'haslo'; $postFields['uss'] = 'Nick'; $ch = curl_init('http://www.strona.pl/add/?add_id=0'); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, createPostString($postFields)); curl_exec($ch); curl_close($ch); ?> strona się ładuje ale formularze są puste... co jeszcze może być nie tak? i jak myślicie? da się coś z tym zrobić przepraszam że post pod postem... ale może niektórzy myśleli że problem został rozwiązany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
dane formularza, gdy używasz CURLOPT_POSTFIELDS przekazuje się jako normalną tablicę a nie jak ty jako string. Przecież masz to w manualu ładnie pokazane
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:03 |