![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze nie wiem czemu mi to nie dziala, proboje zrobic hover to menu joomli, kod daje taki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bodajże pod IE6 i chyba siedem nadanie hovera innemu obiektowi niż a nie działało. Ew w Twoim przypadku jeśli na innych przeglądarkach to też nie działa to sprawdź jeśli masz FF i firebuga czy jakiś inny styl nie nadpisuje tego bądź czy obrazek ma dobrą ścieżkę.
|
|
|
![]()
|
|
Bodajże pod IE6 i chyba siedem nadanie hovera innemu obiektowi niż a nie działało. Ew w Twoim przypadku jeśli na innych przeglądarkach to też nie działa to sprawdź jeśli masz FF i firebuga czy jakiś inny styl nie nadpisuje tego bądź czy obrazek ma dobrą ścieżkę. Mam firebug i sprawdzam, ale nie widze błędu, a sciezka jest dobra bo do obrazków w joomli trzeba dac na początku ../ to od razu pobiera ze stylu, probowałem tez inne scieszki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Moze zobacz onine(local) http://62.178.130.74/fastdeadly/ |
|
|
![]()
|
|
Na tego li nie nałożysz hover bo wszystko przykrywa img który jest w a. Możesz zrobić tak co będzie bardziej eleganckim rozwiązaniem. Zamiast img w a to daj a
z tego co widzę każdy a ma taką samą wysokość i szerokość więc piszesz w css coś takiego;
i tak dla każdego li takie rozwiązanie na szybko. Jeszcze możesz zrobić coś ala sprites czyli w jednej grafice umieścić background i hover, a później tylko dla hovera scrollować odpowiednio background np.
Ten post edytował shikamaru88 13.06.2011, 23:11:23 |
|
|
![]()
|
|
Na tego li nie nałożysz hover bo wszystko przykrywa img który jest w a. Możesz zrobić tak co będzie bardziej eleganckim rozwiązaniem. Zamiast img w a to daj a
z tego co widzę każdy a ma taką samą wysokość i szerokość więc piszesz w css coś takiego;
obrazki z a nie moge zmienic bo dodałem go przez panel admina joomli, a pozatym to co napisales to chyba nie zmienilo by w kazdej opcji menu obrazka tylko wszedzie to samo, a ja mam do kazdej opcji menu inny orazek oraz zmienia sie kazdy na inny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Mój błąd zbyt wcześnie wysłałem posta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pełna odpowiedź powyżej
|
|
|
![]()
|
|
dodałem jak pisałeś ale dalej nic :/
Ale widze tutaj taką opcje w panelu (IMG:http://iv.pl/images/79807039879171044715.png) moze tutaj cos trzeba zmienic ? Ten post edytował Hosiek 13.06.2011, 23:22:16 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
i wyrzuć te obrazki z pomiędzy a. co masz na mysli ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Edytowałem wczesniejszy post, moze to cos pomoze ;D |
|
|
![]()
|
|
Nie korzystam z joomli więc nawet nie wiem co jest w tym panelu, ale chodzi mi o to byś usunął img z pomiędzy znaczników a czyli ma wyglądać to tak: W firebugu kliknij prawym na tego img i usuń zobaczysz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował shikamaru88 13.06.2011, 23:33:11 |
|
|
![]()
|
|
Nie korzystam z joomli więc nawet nie wiem co jest w tym panelu, ale chodzi mi o to byś usunął img z pomiędzy znaczników a czyli ma wyglądać to tak: W firebugu kliknij prawym na tego img i usuń zobaczysz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Noo juzwiem, ale w css tego nie usune tylko musze w panelu, ale sproboje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Usunąłem tylko w tym pierwszym i dziala, ale skoro usunąłem obrazkowo to pojawił sie tekst i jak go teraz usunac ? Ten post edytował Hosiek 13.06.2011, 23:38:49 |
|
|
![]()
|
|
Nie masz opcji która umożliwia ukrycie nazwy elementu menu? Bo inaczej zostaje tylko edycja w kodzie strony.
|
|
|
![]()
|
|
Nie masz opcji która umożliwia ukrycie nazwy elementu menu? Bo inaczej zostaje tylko edycja w kodzie strony. Jest taka opcja, ale dziala tylko jak jest dodany obraz jako menu, tak jak bylo to przedtem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj nie podawać nazwy dla elementu w menu. A tak btw czytaj prywatne wiadomości bo chyba nie ma sensu spamować forum.
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj nie podawać nazwy dla elementu w menu. A tak btw czytaj prywatne wiadomości bo chyba nie ma sensu spamować forum. Pomogles mi, bardzo ci dziekuje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Hosiek 14.06.2011, 00:26:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:32 |