![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was.
Ostatnimi czasy rozpocząłem swoją przygodę z Symfony. Kupiłem książkę "Symfony w przykładach." autorstwa Włodzimierza Gajdy. Wszystkie przykłady działają na xampp bez zarzutu, ale rzecz jasna, że zapragnąłem opublikować swoje wypociny. Sposób opisany przez autora poległ od razu, więc zacząłem szukać u wuja google, po pewnym czasie udało mi się wyświetlić stronę główna (problem tkwił w sposobie dostawania się do bibliotek), ale tu się zaczyna problem, przestały mi działać mi linki, a mianowicie serwer wyświetla, że nie odnalazł pliku, ale dodam, że testowałem takie same ustawienia na lokalnym serwerze i wszystko chodzi jak trzeba. Tu podaje adres do mojego dzieła (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dzieło Czy macie jakieś pomysły co może być nie tak, a może czegoś nie dopowiedziałem istotnego. Liczę na Wasze zaangażowanie i pomoc. Pozdrawiam Łukasz. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja szklana kula mówi, że bez kawałka kodu źle się jej wróży...
Daj kod tego menu i routing.yml. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Jak wrócę do domu to postaram się wkleić. Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) routing.yml Kod jaszczurka: url: /jaszczurka.html param: { module: strony, action: jaszczurka } zaskroniec: url: /zaskroniec.html param: { module: strony, action: zaskroniec } zmija: url: /zmija.html param: { module: strony, action: zmija } zolw: url: /zolw.html param: { module: strony, action: zolw } homepage: url: / param: { module: strony, action: jaszczurka } Nie wiem czy dobrze rozumie słowo menu podaje zawartość layout.php Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"> <head> <?php include_http_metas() ?> <?php include_metas() ?> <?php include_title() ?> <?php include_stylesheets() ?> </head> <body> <div id="pojemnik"> <h1 id="logo">Gady w Polsce</h1> <ul id="menu"> <li id="o1"><a href="<?php echo url_for('strony/jaszczurka'); ?>">jaszczurka</a></li> <li id="o2"><a href="<?php echo url_for('strony/zaskroniec'); ?>">zaskroniec zwyczajny</a></li> <li id="o3"><a href="<?php echo url_for('strony/zmija'); ?>">żmija zygzakowata</a></li> <li id="o4"><a href="<?php echo url_for('strony/zolw'); ?>">żółw czerwonolicy</a></li> </ul> <div id="tresc"> <?php echo $sf_content ?> </div> </div> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link który podałeś jest nieaktualny.
po pewnym czasie udało mi się wyświetlić stronę główna (problem tkwił w sposobie dostawania się do bibliotek) Napisz jeszcze jak sobie z tym poradziłeś(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany. Więcej na symfonylab. Dziękuje za zainteresowanie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:22 |