![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! stworzylem funkcje do tworzenia przypadkowego ciagu liczb
wszystko pieknie dziala. problem polea teraz na tym ze mam juz liczby zapisane w tabeli sql i chce je pobierac jako liczby zakazane czyli wkleic jakos liczby $exist jako $forbidden na poczatku mam jeszcze taki skrypt do pobierania istniejacych juz liczb.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wrzuć $exist jako argument funkcji?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jakim prawem to Ci normalnie zadziała?
![]() Ja się uczyłem, że parametry z wartością ustaloną umieszcza się na końcu deklaracji funkcji. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No tak, być może ja też się uczyłem takich rzeczy.
![]() |
|
|
![]()
|
|
dobrze czyli domyslam sie ze musze odrazu wywalic zmienna $forbidden i wywolac calosc tak: $pw = randomstring($exist, 1);
teraz wychodzi kolejny problem bo musze podlaczyc jakos zapytanie z tabeli pod te funkcje. gdy skrypt jest taki jak powyzej - $exist jest niezdefiniowany a jak wrzuce ta funkcje w pentle while to wyskakuja bledy... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:18 |