![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. chciałbym prosić o pomoc w napisaniu skryptu, który działałby w następujący sposób: 1. Po kliknięciu w link na stronie index.php przenosi nas na stronę pobierz.php 2. strona pobierz.php wyświetla komunikat "za chwilę rozpocznie się pobieranie pliku" 3. po 1 sekundzie pobieranie się odpala z linku na zewnętrznym serwerze 4. po 5 sekundach pobierz.php wraca na stronę index.php Czy taki twór jest możliwy? Myślałem nad czymś takim: ale w ten sposób nawet jak w funkcji ob_start() dodam echo to komunikat się nie wyświetli bo wiadomo header przekierowuje od razu pomijając dalszą treść. Byłbym wdzięczny za pomoc. Ten post edytował daegurth 28.05.2011, 15:52:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wrzuć pobieranie do iframe'a?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może uściślę. Ten skrypt jest mi potrzebny do tego, by sprawdzić z poziomu Google Analytics, ile osób pobrało dany plik. Przy zastosowaniu tego kodu który wkleiłem wyżej google nie zlicza wejść na pobierz.php.
Wiem, że mógłbym dokleić kod analyticsa do linku ale nie chcę, żeby link do pliku docelowego był widoczny. W jaki sposób miałbym to zrobić poprzez iframe? Ten post edytował daegurth 28.05.2011, 16:42:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może to link
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 06:26 |