![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Moje pytanie zapewne jest dość prozaiczne, niemniej jednak dla mnie odpowiedź to jeszcze czarna magia. Mam prosty skrypt do wysyłania zapytania z formularza kontaktowego na stronie www. Chciałbym zmienić jedną rzecz, a konkretnie: prosty autoresponder wysyła wiadomość, ale adres nadawcy nie wygląda najlepiej. Chciałbym zmienić nadawce. Oto wiadomość którą otrzymałem z autorespondera. Dziękujemy za e-mail! Od:<stronawww@60gp.ovh.net> Do:mirek972@interia.pl Ta wiadomosc jest automatyczna ...! Jak zamienić adres nadawcy tej wiadomości np:<stronawww@60gp.ovh.net> na <stronawww@info.pl> . To jest skrypt PHP Kod <?php //zmienne $name = $_POST['name']; $email = $_POST['email']; $message = nl2br($_POST['message']); //dzisiejsza data $todayis = date("l, F j, Y, G:i"); //tylul wiadomosci $subject = "Wiadomosc ze strony INFO.pl"; $body = "Od $name, \n\n$message"; $headers = 'From: '.$email.'' . "\r\n" . 'Reply-To: '.$email.'' . "\r\n" . 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion(); //twoj adres email mail("info@info.pl", $subject, $body, $headers); //autoresponder mail($email, "Dziekujemy za e-mail!", "Ta wiadomosc jest automatyczna ...!"); ?> <!--wyswietlenie podziekowania --> <div id="mail_response"> <h3>Dziekujemy <?php echo $name ?>!</h3><br /> <p>odpowiemy tak szybko jak to mozliwe.</p><br /><br /><br /> <h5>wiadomosc wyslana: </h5> <p><?php echo $todayis ?></p> </div> Proszę o zrozumienie i dziękuje za cenne sugestie, wskazówki i porady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz się jednak liczyć z tym, że jeśli domena ustawiona w From jest różna od Reply-to, to Twoja wiadomość może wlecieć do spamu. Dzięki. Niestety dalej nic mi to nie mówi. PHP to jeszcze nie moja bajka. Cokolwiek robię to cały czas dostaje odpowiedz z <stronawww@60gp.ovh.net>. Dzięki za zainteresowanie. Dzięki. Wszystko działa jak należy.Sprawy banalne jak ta zajmują wiele czasu dla kogoś tak zielonego w PHP jak ja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:38 |